Otthonod melege, zöld energiából.

A biokandalló a számodra legkényelmesebb megoldás, ha:

  • nincs kéményed, vagy sok nehézséggel és költséggel járna a korábbi kémény rekonstrukciója
  • el szeretnéd kerülni a por, korom, füst okozta kellemetlenségeket
  • fontos számodra a káros kibocsátás elkerülése és a fenntartható szemlélet
  • nem szeretnél lemondani arról a meghitt hangulatról, amit egy kandalló képes teremteni az otthonodban
KANDALLÓ ETANOLUNK ELŐNYEI

Miért a Hesztia?

Mert magyar alapanyagból készült, kiizárólag hazai termesztésű nyersanyagokból előállított etanol felhasználásával.

Mert természetes melegséget ad, természetes lánggal ég, elégés után nem hagy nyomot ésteljesen füstmentes.

Mert praktikus kiszerelésének köszönhetően többszöri utántöltésre is alkalmas, teljesen kiürül a kandalló tartályából, így tisztítani sem szükséges.

Ismerd meg a látványkandallók világát partnerünk kínálatán keresztül! A kényelmes, füstmentes élményhez válaszd a fenntartható gazdálkodásból származó hazai Hesztia biokandalló-etanolt!

A Hesztiáról röviden

A kiváló minőségű HESZTIA bioetanol kizárólag magyar előállítású és 100%-ban megújuló energia felhasználásával készült. A HESZTIA etanol a legcélszerűbb választás otthonába a modern biokandallókhoz. Nem csak természetes lánggal és látványosan ég, de környezetkímélő is, ugyanis az égése során CO2 és vízpára keletkezik. A tartályból teljes mértékben kiürül, ezért nem hagy nyomot. Kis szennyeződés mellett füstmentesen és szagmentesen ég. Az 1 literes kiszerelésű folyadék 3-4 alkalommal is elegendő, időtartamtól és a kandalló nagyságától függően.

hesztia-kasmir-web

Hesztia termékpaletta

Kandalló etanol
Havas kasmír illattal

Részletek

Kandalló etanol
Natúr

Részletek

Kandalló etanol
Natúr light

Részletek

Kandalló etanol
Narancs-fahéj illattal

Részletek

Kandalló etanol
Vaníliás kifli illattal

Részletek

Kandalló etanol
Almás pite illattal

Részletek

Gyakran ismételt kérdések

A biokandallók legalapvetőbb tulajdonsága, egyúttal különbsége is a hagyományos kandallókkal szemben, maga az egyszerűsége. Nem kell hozzá kémény, bárhol, bármikor felszerelhető a falra. Hordozható típus esetén pedig könnyedén átvihető egyik szobából a másikba, ha éppen ott szeretnénk melegedni.

A biokandallók kategorizálásánál a legfontosabb szempont, hogy szerelni kell-e vagy hordozható. Az alábbi főbb típusokat különböztetjük meg:

  • asztali látványkandalló (hordozható, könnyen áthelyezhető)
  • szabadon álló látványkandalló (hasonló módon a szoba bármely pontjába elhelyezhető, ahogyan a hagyományos kandallók is, kinézetre is hasonló, viszont nem kell beépíteni, kéményhez kötni)
  • falra szerelhető biokandalló (a falra való rögzítés a cél, mely hosszabb távra szól, és díszként is szolgál a helyiségben)
  • fali beépíthető biokandalló (előzetes tervezést igényel, hogy a helyet előkészítsük a kandallónak)
  • távirányítós biokandalló tartály (a tartály bárhova elhelyezhető, és automatikus működésre képes, távirányítóval)

Ez az egyik legelőször és leggyakrabban felmerülő kérdés a biokandallókkal kapcsolatban. Nagyon röviden összefoglalva: igazi a tűz és meleget is ad. A továbbiakban egyszerűen elmagyarázzuk, hogy hogyan és mennyire képes fűteni a biokandalló.

A hagyományos, fatüzelésű kandallók átlagos fűtőteljesítménye 7-10 kw óránként. Természetesen ezt az értéket befolyásolja az adott kandalló típusa, valamint a tüzelőanyag fajtája is. Ezzel összevetve egy biokandalló átlagos hőtermelése 1-3 kw óránként, tehát fele-harmada az általános kandallónak. Ez az érték a választott biokandalló típusának és méretének függvényében változhat, valamint a beépített tartályok száma is befolyásoló tényezőnek számít. Ebből a hőtermelési értékből tehát megállapíthatjuk, hogy a biokandalló nem alkalmas önálló fűtésre, ugyanakkor kiegészítő fűtésként rendkívül jól megállja a helyét.

 

Konkrét példát nézve:

Egy kb. 20-25 m2-es helyiséget 2-3 fokkal képes felmelegíteni (átlag 1 dl / óra fogyasztással), ami már elegendőnek bizonyul ahhoz, hogy hidegebb időjárás esetén kiegészítő fűtésként alkalmazzuk. Fűtési szezon előtt vagy után pedig szintén kiváló megoldásnak számít a biokandalló használata.

Míg a hagyományos kályha a felmelegített felületeknek köszönhetően sugározza a hőt a szoba levegőjébe, addig a biokandalló más módszerrel melegít, mást várhatunk tőle.  Fő jellemzője, hogy nyílt tűztérben ég a tűz, így a lángok melege rögtön érezhető, amint meggyújtjuk a bioetanolt. Eleinte kisebb lánggal ég, majd egyre nagyobb és szebb az égéstér. Ebből következik, hogy amint kialszik a tűz, a hőtermelés abban a pillanatban meg is szűnik, tehát az addig felmelegített helyiség tovább nem melegszik. Természetesen a biokandallók fém részei felmelegednek használat közben, de ez kb. 5-10 perc alatt langyosra hűl a tűz eloltását követően, így ennek nincs jelentősége hőtermelés szempontjából.

A biokandalló rendkívül kényelmes és rugalmas használatot tesz lehetővé azáltal, hogy tulajdonképpen bárhol, bármilyen helyiségben használhatjuk. Fontos feltétel azonban, hogy jól szellőzőnek kell lennie a helyiségnek. Ennek azért van jelentősége, mert a nyílt tűztérben égő tűz a szoba levegőjét használja az égéshez, így oxigént von el, ezért célszerű pár percet szellőztetni használat után, hogy pótoljuk a friss levegőt. Ettől a tulajdonságtól nem kell megijedni, mert az elhasznált oxigén mennyisége körülbelül azzal egyenértékű, mintha 20 gyertyát égetnénk egyszerre. A szellőztetés természetesen a nap minden szakában ajánlott télen is nyáron is, akár van biokandalló a háztartásban, akár nincs. Itt sem kell másra gondolni, mint hogy egyszer-egyszer átszellőztetjük a helyiségeinket. Ha 2-3 órát ég a kandallónk, akkor sem kötelező egyszerre égés után a befűtött szobát egyszerre szellőztetni, csak ajánlott valamikor ezt a nap folyamán megtenni.

Vásárlóink mondták

Ervin


Nagyon fontos szempont nálam a fenntarthatóság, így amiben csak lehet, törekszem környezetbarát terméket választani. A Hesztiánál pedig plusz pont, hogy hazai előállítású.

András


Kéményhez kötött megoldás nem jöhetett szóba nálunk, de nagyon nehezen mondtunk volna le a kandalló-hangulatról. Így a látványkandalló mellett döntöttünk, a bioetanol kínálatból pedig sikerült olyat találni, ami hazai gyártású. A különféle Hesztia illatvariációkkal kísérletezünk, karácsonykor a vaníliás kifli lett a befutó. Órákig megmarad az illata, nagyon szeretjük.

Lilla


Az összes eddigi Hesztia illatot kipróbáltam, de az új Havas Kasmír mindent visz nálam a nagyon friss illatával. Fel is tankoltam belőle, mivel láttam, hogy limitált kiadású.

Ha bármi kérdésed van, ír nekünk bátran!